fbpx

Mi a pszichodráma?

Életünkben a személyes kapcsolatoknak meghatározó szerepük van. Boldoggá tehetnek vagy éppen boldogtalanná – attól függően, hogy jól vagy rosszul működnek. A jó kapcsolatok kialakításához fontos megértenünk az önmagunkkal való kapcsolatunkat is. Azt, hogy mennyire szeretjük, és fogadjuk el magunkat? Milyen az önképünk, és mennyire vagyunk képesek a változásra? Mások elfogadására akkor válunk igazán nyitottá, ha erősödik önelfogadási képességünk, ezt pedig önismeretünk elmélyítése révén érhetjük el.

A pszichodráma élményközpontú, cselekvésen alapuló, a játékot előtérbe helyező csoportterápiás módszer, amely az önismeret mellett segít megtapasztalni a változás, változtatás lehetőségét, és azt, hogy a változás mi magunk vagyunk.

A pszichodráma a spontaneitást, az egymásra figyelést, a kapcsolatokban való jártasságot, a közelség élményét adja, emellett mélyebb bizonytalanságok, félelmek, elakadások és veszteségek feldolgozásának lehetőségét is. A pszichodráma által kapcsolatainkra, a világban való helyzetünkre is rálátást nyerünk.

A pszichodráma csoport lehetőséget nyújt a személyes változásra, fejlődésre egy támogató és elfogadó közegben. Pszichodráma csoportjainkba várjuk mindazokat, aki fontosak önmaguknak, vagy szeretnék azok lenni!