Csoportvezetők
Típus:120 órás önismereti csoport
Tervezett kezdés:2016 szept 1
Időpont:kéthetente
Helyszín:Budapest, Blaha Lujza tér
Szabad helyek száma:0
Ár8000 Ft/alkalom
Jelentkezés

Gyermekvállalási nehézségek – Megteremteni magunkban a helyet…

A jelentkezés semmiféle kötelezettséggel nem jár.

Pszichodráma csoportunkat ajánljuk azoknak a gyermekvállalási nehézséggel küzdő nőknek és férfiaknak, akik szívesen foglalkoznának – dramatikus formában, önismereti munka keretében – kérdéseik megválaszolásával.

  • Mit jelentenek, mit üzennek a meddő, a terméketlen, a fogamzásképtelen, a gyermektelen szavak, és milyen érzéseket mozgatnak meg benned?
  • Problémáid, tüneteid összefügghetnek-e a nőiességgel/férfiassággal?
  • Vannak-e a párkapcsolatodban megélt, de elnyomott érzések: testi, lelki, anyagi biztonság és bizalmi vonatkozásban
  • Valóban vágysz-e a gyerekre?
  • A be nem teljesült gyermekáldásnak lehetnek-e lelki okai különböző félelmek? Félelem a változástól, a szülőséggel járó feladatoktól, a felnőttségtől, a saját gyerekkor elengedésétől, a várandóságtól, a testi változásoktól és azok következményeitől, a szülés fájdalmaitól, komplikációtól? Lehet-e a háttérben aggodalom a születendő gyermek egészégével kapcsolatban? Lehet-e, hogy nehézséget okoz a lemondás a kötetelenségről, szabadságról?
  • Az elvárt családképnek való megfelelés kényszere/nyomása lehet-e gát is egyben?
  • Mit lehet kezdeni a tehetelenség, reménytelenség és veszteség félelmével/fájdalmával?
  • Hogyan dolgozzunk a gyerekkorból hozott lelki problémákkal?

Mindketten hiszünk a csoport megtartó erejében, elkötelezettjei vagyunk a játék örömteliségének, felszabadító erejének. E ritka kincseknek úgy szeretnénk részesei lenni, hogy megadjuk másoknak is a bekapcsolódás lehetőségét. Ezzel nem a világot akarjuk megváltani, csak alkalmat teremteni a közösségi érzület újraépítéséhez, átéléséhez, gyógyító erejének megtapasztalásához.

Mi a pszichodráma?

Életünkben a személyes kapcsolatoknak meghatározó szerepük van. Boldoggá tehetnek vagy éppen boldogtalanná – attól függően, hogy jól vagy rosszul működnek…

Tovább olvasom

Mi történik a csoportban?

A csoportokban – két szakember vezetésével – 12-16 ember vesz részt. A csoportülések elején a résztvevők megfogalmazzák azokat a problémákat…

Tovább olvasom

Csoport lezárva!

További infók a főoldalon